Home » Fysiotherapie De Binder » Medewerkers » Evan Reinders

Evan ReindersIk ben geboren en getogen op de Haandrik in Holtheme. Sinds 2008 woon ik met veel plezier in Gramsbergen. Mijn lagere school heb ik gevolgd aan de CBS de Akker waarna ik op de fiets naar Hardenberg ging om daar aan het Vechtdal College mijn opleiding te   vervolgen. Hier heb ik mijn HAVO-diploma gehaald. Het menselijk lichaam en bewegen heeft mij altijd enorm geboeid. Het was voor velen dan ook geen verrassing dat ik naar de CALO (sportschool) op Windesheim ging. Hier volgde ik de opleiding S&B oftewel Sport en Bewegen. Het vele sporten in het eerste jaar was fantastisch echter in het tweede jaar kwam ik er achter dat ik later toch veel achter een bureau zou zitten. Dit toekomstbeeld trok mij niet echt. Na mijn propedeuse te hebben gehaald, ben ik na anderhalf jaar gestopt met deze opleiding. Hierna ben ik begonnen aan de opleiding tot fysiotherapeut aan de Saxion Hogeschool Enschede. Deze opleiding heb ik met veel plezier afgerond. Het constant bezig zijn met mensen en oplossingen zoeken in de beperkingen die zij ervaren in hun dagelijks leven gaf mij veel voldoening. In de laatste fase van mijn studie ben ik begonnen bij FTC de Koepel als  waarnemer. Dit beviel zo goed, dat ik in 2005 na mijn afstuderen direct een vaste aanstelling kreeg.

In 2007 heb ik mij gespecialiseerd in de echografie van het houdings- en bewegingsapparaat. Hiermee kan het fysiotherapeutisch onderzoek worden versterkt door beeldvormende onderzoek. Tevens is het een handig meetinstrument om de voortgang van herstel te evalueren.

Een jaar later ben ik begonnen met de specialisatie voor manuele therapie aan de SOMT. Sinds 2010 ben ik gediplomeerd Master in de manuele therapie. Dit betekent dat elke klacht wordt benaderd volgens het beste wetenschappelijke bewijs.

Omdat tegenwoordig en in de toekomst steeds meer (kwetsbare) ouderen thuis blijven wonen ben ik sinds 2012 thuiszorgfysiotherapeut. Hiermee wordt het 'thuis blijven wonen' van deze grote groep zo optimaal mogelijk en veilig gemaakt, door een nauwe samenwerking met de thuiszorgorganisatie en een ergotherapeut.