Home » Nieuws

Nieuws
Het is bijna zover, de vloeren liggen er allemaal in.

  

     

   

 

Actuele stand aanzicht dorpshuis en nieuwe logo

   

   

   

   

De Binder krijgt vorm

     

   

Winterse perikelen

   

    

De eerste contouren zijn zichtbaar

   


    

 

 

De bouw is begonnen!

Na enig oponthoud is deze week een start gemaakt met MFC "De Binder"

  

Sloop oude dorpshuis, peuterspeelzaal en bibliotheek 04-07-2012

 

 

13/03/2012

Deze week is er begonnen met het kappen van het groen om het oude dorpshuis en bibliotheek.

        

        

29-02-2012

De eerste tekenen van MFC de Binder zijn zichtbaar, er staan hekken om het oude dorpshuis t/m de bibliotheek. In de komende weken zal een begin worden gemaakt met de sloop.

Via deze site zullen we u op de hoogte houden over de vorderingen van de nieuwbouw. 

 

 

23-12-2012

Contracten MFC "De Binder"getekend.

Huurders nieuw mfc zetten handtekeningen. Foto: Cor van DalenVrijdag 23 december zijn de bouwcontracten voor het nieuwe multi functionele centrum "de Binder"getekend. De zes particiapnten ondetekende de contracten onder het oog van omwonenden, gemeente, pers en andere betrokkenen. Daarna werd het grote bouwbord bij de vijver onthuld door de zes participanten.

De volgende stap zal de sloop zijn. Deze staat gepland in het eerste kwartaal van 2012.

Wij als FTC de Koepel zijn verheugd met dit feit. De tijd van vele voorbereidingen en tekeningen op papier is voorbij, Binnenkort zal er echt zichtbaar begonnen worden aan dit mooie project.

Via deze site houden we u natuurlijk op de hoogte van de bouwperikelen.

Het volgende artikel stond in de Stentor 24-12-2011

GRAMSBERGEN - De datum waarop de sloop van het dorpshuis in Gramsbergen begint is niet ver weg meer. Met het zetten van de laatste handtekeningen is het zeker dat het gebouw, en dat van de peuterspeelzaal en bibliotheek, in 2012 plaats maken voor het nieuwe multifunctioneel centrum De Binder.

Daarin nemen ook de huisartsenpraktijk, fysiotherapeutenpraktijk en Carinova hun intrek. Op de verdieping komen zes appartementen.
Eigenlijk zouden de huidige panden al in mei van dit jaar gesloopt worden. Maar het wegvallen van de belangrijke Leader-subsidie en problemen rond de bouwkundige eisen zorgden voor een flinke vertraging. Volgens Jan Sinke van woningstichting de Veste, die het mfc laat bouwen door Van Dijk Hardenberg, valt een aanloopperiode van ruim zes jaar nog wel mee. Al was er bij hem ook het besef dat de gemeenschap Gramsbergen al veel langer bezig is met het maken van plannen voor het in april 1960 gebouwde en sterk verouderde dorpshuis. Voorzitter Henk Steenbergen van De Binder memoreerde dat de plannen in een stroomversnelling zijn gekomen toen voormalige burgemeester Jan Lukas Eggens in 2007 werd gestrikt als projectleider en de Veste bij het project betrokken raakte. Toch heeft het nog zes jaar geduurd alvorens de laatste handtekeningen werden gezet door de zes participanten, die vervolgens het bouwbord onthulden. Volgens wethouder René de Vent spreekt de naam van het mfc voor zich. "Hier komen mensen samen om elkaar te ontmoeten of diensten af te nemen. De voorziening is van grote waarde voor de leefbaarheid."