Home » Veel gestelde vragen » Ik ben aanvullend verzekerd maar krijg toch een rekening van de verzekeraar.

Ik ben aanvullend verzekerd maar krijg toch een rekening van de verzekeraar.Verzekerd maar toch een rekening, hoe kan dat?

Dit kan gebeuren wanneer u een chronische indicatie heeft en niet genoeg aanvullend verzekerd bent. De eerste 20 behandelingen bij een chronische indicatie worden vergoed vanuit uw basispakket MAAR, de eerste kosten in het jaar die vergoed worden uit het basispakket worden afgetrokken van uw eigen risico, in 2018 is dat minimaal 385 euro (met uitzondering van kosten voor de huisarts, verloskundige zorg, kraamzorg en jeugdpakket tandheelkundige zorg voor jongeren tot 18 jaar.

Bijvoorbeeld:

U heeft een aanvullende verzekering die 12 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoedt. U heeft een verwijzing voor fysiotherapie met daarop een chronische indicatie vermeld. De eerste 20 behandelingen vallen hierdoor onder de aanvullende verzekering. U heeft echter een aanvullende verzekering die 12 behandelingen vergoedt. Uw zorgverzekeraar zal de eerste 12 behandelingen vergoeden (vanuit de aanvullende verzekering). Behandeling 13 tot en met 20 moet u zelf betalen. Vanaf behandeling 21 vergoedt uw zorgverzekeraar de behandelingen weer (vanuit de basisverzekering). Of er op uw verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor u. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.