Shiatsu praktijk - Liesbeth van Gorkum

# Shiatsutherapie

Shiatsutherapie

Shiatsutherapie is een eeuwenoude traditionele Japanse geneeswijze/drukpuntmassage. De therapeut drukt op de energiebanen van het lichaam waardoor het lichaam zichzelf kan gaan herstellen. Volgens de Oosterse geneeskunde komen hierdoor lichaam, emotie en geest weer in balans.

In de Oosterse filosofie heeft het lichaam een netwerk van energiebanen, meridianen genoemd, deze meridianen zijn onderling met elkaar verbonden, ze werken samen.

Shiatsutherapie wordt ook wel omschreven als acupunctuur zonder naalden, beide werken op dezelfde meridianen zoals beschreven in de Oosterse geneeskunde.

 

Hoe ziet de therapie eruit?

De behandeling wordt vastgelegd aan de hand van een intake. De client krijgt van te voren een intakeformulier. In het eerste kennismakingsconsult wordt de hulpvraag en worden de belangrijkste klachten besproken. Daarna wordt het behandelplan vastgelegd. Uiteraard worden uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld conform de voorwaarden van de NVST (Nederlandse vereniging van somatherapeuten).

 

Wat doet Shiatsutherapie?

Shiatsutherapie heeft een gunstige werking op ontspanning, de afvoer van afvalstoffen en op de gewrichten en spieren. In veel gevallen zijn na enkele behandelingen de volgende resultaten merkbaar:

- Verlichting klachten

- Verbetering nachtrust

- Meer energie

Toepassen bij o.a. bij spierpijn, gewrichtsklachten, slaapproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, vrouwenklachten, burn-out.

Shiatsutherapie is op elke leeftijd mogelijk en ook voor mensen zonder klachten toepasbaar.

 

Combinatieconsult: Shiatsutherapie/Counseling

Hulp bij moeilijke levensfasen. Erover praten met een vertrouwenspersoon die kennis en inzicht heeft in het verwerken van rouw en afscheid wordt vaak als grote steun ervaren. Piekeren, rusteloosheid, moeilijk ontspannen, slecht slapen, soms helpt het om je te uiten bij een vertrouwenspersoon.

 

Mijn naam is Liesbeth van Gorkum, werkzaam sinds 1990 als lichaamsgerichte therapeut met Shiatsutherapie, Lymfedrainage, Guasha en counseling. Hiervoor heb ik diverse opleidingen afgerond bij het Dutch Bodywork Academy (oftewel DBA) te Leeuwarden en Zonnevlecht opleidingen te Wijk en Aalburg, Civas opleidingen te Haarlem. Con Amore opleidingen te Arnhem.

Lymfedrainage kan toegepast bij bijvoorbeeld hoofdpijn, neusverkoudheid. Guasha (schrapen met een jadesteen) gebruik ik o.a. bij hele stramme spieren nekschouderklachten. Deze twee methodes gebruik ik soms als aanvulling op de shiatsubehandeling.

 

Tarieven en vergoedingen per 1 januari 2023

1 e behandeling (ongeveer 90 minuten) inclusief intake E 65,--.

Vervolgbehandeling (ongeveer 55 minuten) E 58,--.

Combinatie Shiatsu/Counseling (ongeveer 90 minuten) E 80,--.

Afspraken die minder dan 24 uur worden van te voren worden afgezegd, worden in rekening gebracht. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen voor een groot deel, informeer bij uw ziektekostenverzekeraar naar uw aanvullende verzekering alternatieve of complementaire zorg.

 

Voor meer informatie:

Liesbeth van Gorkum

Tel: 06-19889716

Email: evangorkum88@xs4all.nl

De praktijk voor Shiatsutherapie is gevestigd in de MFC de Binder (in het gebouw de route fysiotherapie volgen)
Adres: de Binder 2 7783 HA Gramsbergen

 

Lid van de beroepsverenigingen NVST (Nederlandse vereniging van Somatherapeuten) en RBCZ (Register voor beroepsbeoefenaren Complementaire zorg)

 

Website - shiatsu Liesbeth.png