Pilates

# De eenvoud en combinaties van bewegen

Pilates

Pilates is een eeuwenoude trainingsmethode voor het hele lichaam of zoals het tegenwoordig genoemd word: Body & Mind. Het bestaat uit een aantal oefeningen die veelal op een matje uitgevoerd worden. Pilates gaat terug naar alle natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens.

De kracht zit hem vooral in de eenvoud en combinaties van bewegingen. Kracht, lenigheid en stabiliteit komen hierbij aan bod. Met pilatesoefeningen kan elk lichaamsdeel getraind worden, maar uiteindelijk draait alles om de rompstabiliteit. Dit zorgt ervoor dat het lichaam correct in balans staat en de spieren in de wervelkolom ondersteund worden.

Met pilates ontwikkel je lange en sterke spieren en versterk je je innerlijke stabiliteit om je wervelkolom te ondersteunen. Je lichaamsbewustzijn word verbeterd en je ontwikkeld een betere houding .

Pilates kan door iedereen beoefend worden. Het belangrijkste is dat men op een eigen niveau kan blijven trainen. Zelfs met lichamelijke klachten is het mogelijk om aan pilates deel te nemen.