Zorgverzekeringen 2024

# Kies de juiste zorgverzekering

 

Ongecontracteerde zorg

U heeft vast al eens gezien of gehoord in de media dat de zorg onder druk staat. Zorgverzekeraars zijn weer druk met reclame maken voor hun product. Aan de andere kant moeten ze ook nog zorgovereenkomsten sluiten met de zorgverleners, dit proces verloopt al jaren steeds moeizamer. 

Zorgverzekeraars zetten steeds meer administratieve en niet directe zorggerelateerde voorwaarden in de zorgovereenkomst. De zorgverlener moet dan aan deze voorwaarden voldoen om een zorgovereenkomst te krijgen.

Net als in 2023 hebben wij ervoor gekozen om in 2024 geen zorgovereenkomst aan te gaan met een aantal zorgverzekeraars.

Wij willen de tijd die we krijgen besteden aan de zorg voor u en niet aan onnodige administratieve handelingen en voorwaarden. 

 

Wat betekent dit voor u?

Als u in 2024 verzekerd bent bij een verzekeraar waarmee wij geen zorgovereenkomst hebbne afgesloten en bij ons een fysiotherapeutische behandeling wenst, ontvangt u van ons een factuur met het praktijk tarief. U moet deze factuur zelf rechtstreeks aan ons voldoen en u kunt deze vervolgens bij uw verzekeraar declareren. U ontvangt dan een deel van de factuur terug. 

Mogelijk heeft u al een nieuwe polis ontvangen. Daarin kunt u de polisvoorwaarden vinden en wij raden u aan deze goed te bekijken. Als u een zorgverzekeraar wilt die fysiotherapeutische zorg wel volledig vergoedt en die geen extra lasten bij de fysiotherapeut legt, kunt u DSW of ONVZ als zorgverzekeraar overwegen.

Wij hebben in 2024 geen zorgovereenkomst met Aevitae, ASR, Ditzo, ENO, Salland, ZorgDirect, Menzis, Anderzorg, Hema, VINK VINK, Zorg & Zekerheid en AZVZ.

Hieronder vindt u een overzicht met de zorgverzekeraars waar we wel of geen contract mee hebben afgesloten in 2024.

Wij vinden het heel vervelend dat we deze stap moeten nemen en hopen op uw begrip. 

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de praktijk; info@fysiotherapiedebinder.nl.

     Zorgverzekeraars 2024.jpg